blogg som testar och tipsar om leksaker
Random header image... Refresh for more!

Testpatrullen – Lego City, sjöräddningsjeep

Testad leksak: Lego City Kustbevakningens jeep+vattenskoter kostnad 95kr

kw-lego-11

När testperson B (4år) fick lådan med sjöräddningejeep, båttrailer och jetski från lego city (rekommenderat från 6 år) i sin hand släppte han den inte för en minut. Inte förrän pappa lovade att bygga setet med honom, inte snart, utan omedelbart.

kw-lego-21

kw-lego-31

De satte sig ner och byggde byggsatsen enligt beskrivningen vilket var lätt trots en hel del specialbitar och en ivrig 4-åring. En mysig stund tillsammans och lillasyster tittade mycket nyfiket på.

kw-lego-41

kw-lego-51

När byggandet var färdigt var testare B överlycklig och nu lektes det på bordet, på golvet inomhus och  utomhus på filt.

kw-lego-61

Gamla legolådan åkte fram så att kompletterande hus och sjöräddningskryssare kunde byggas. Och fantasin spirade.

kw-lego-71

Testperson B sysselsatte sig i en 2-3 timmar själv med sitt nya lego och kompletterande gammalt lego. Även lillasyster (testare E 2 år) hängde på och lekte med lego.

+ Lego är alltid kul för barn som gillar att bygga och skapa, oändliga variationsmöjligheter

+ De kan sysselsätta sig länge när de börjat leka med lego

+ Kul med speciallego för de barn som har specialintressen, sjöräddningsgrejer passade vår son extra bra eftersom han gillar sjöräddningen och ofta vill att vi skall åka förbi den närbelägna sjöräddningsstationen för att titta på sjöräddningskryssaren.

+ Prisvärt paket med lego eftersom både jeep, båttrailer och jetski ingår i byggsatsen.

- Mycket små bitar som gör att man antingen måste man hålla rätt på byggsatsen eller blanda ihop den med annat lego (med risk för att aldrig mer kunna bygga ihop den)

- Sonen ville genast ha den 6 gånger så dyra sjöräddningskryssaren ;)

2 comments

1 Johan { 07.08.09 at 15:27 }

Ni får börja spara då. ;) För vad jag förstår så är sjöräddningens dagar i LEGO City räknade. För vad jag vet så kommer de antagligen att utgå ur sortimentet snart. Gissningsvis vid årets slut.

2 Test - Lego, sjöräddningen { 07.09.09 at 17:14 }

[...] Tillsammans med bloggen leksakerna.se har jag och barnen testat leksaker. Vårt första test var en Lego City Sjöräddningsjeep. Testrapporten hittar du här [...]

Leave a Comment